/ מתכונים / קציצות וממולאים / מיני המבורגרים וקבבונים טבעוניים

מיני המבורגרים וקבבונים טבעוניים

יסכימו רבים ש"על האש" היא הדרך הנפוצה ביותר לחגוג את יום העצמאות, הידוע גם כחג המנגל הלאומי. זורקים כמה בשרים על הגריל, מביאים קצת סלטים, ומסתדרים. אבל מה עם אלו שלא אוכלים בשרים? אולי נמאס להם מפיתת סלטים? כאן בבאר דאגנו לצמחונים ולטבעונים! חג אחד – שני מתכונים.

המתכונים המלאים בתחתית הדף

מיני המבורגר:

מבשלים את תפוח האדמה בשלמותו  לריכוך. מסננים, קולפים ומועכים לפירה.

מבשלים את תפוח האדמה בשלמותו לריכוך. מסננים, קולפים ומועכים לפירה.

  מטגנים את הבצל להזהבה. מוסיפים את "הטחון מן הצומח שהופשר" ומטגנים כ-3 דקות. מערבבים עם מחית תפוחי האדמה ומוסיפים את יתר הרכיבים מלבד השמן.

מטגנים את הבצל להזהבה. מוסיפים את "הטחון מן הצומח שהופשר" ומטגנים כ-3 דקות. מערבבים עם מחית תפוחי האדמה ומוסיפים את יתר הרכיבים מלבד השמן.

יוצרים מהתערובת מיני בורגרים מחממים במחבת רחבה שמן  ומניחים את ההמבורגרים. מטגנים להשחמה משני הצדדים.

יוצרים מהתערובת מיני בורגרים מחממים במחבת רחבה שמן ומניחים את ההמבורגרים. מטגנים להשחמה משני הצדדים.

מעבירים לתבנית עם נייר אפייה ומכניסים לתנור למשך כ- 20 דקות ומוציאים. בתיאבון(:

מעבירים לתבנית עם נייר אפייה ומכניסים לתנור למשך כ- 20 דקות ומוציאים. בתיאבון(:

 

רכיבים למיני- המבורגר (כ-18 יחידות):
1 בצל בינוני, קצוץ דק מאוד
חב' (400 גרם) "טחון של טבעול"
1 תפוח אדמה גדול
6 כפות רוטב ברביקיו
3 כפות רוטב סויה
2 כפיות חמאת בוטנים
3 כפות שטוחות קורנפלור
3 כפיות שום כתוש
4 כפות פירורי לחם
מלח, פלפל שחור טחון
שמן צמחי (קנולה/חמניות וכד'), לטיגון

הכנה:

מבשלים את תפוח האדמה בשלמותו עם הקליפה במים עם מעט מלח עד לריכוך. מסננים, קולפים ומועכים לפירה.
מניחים את ה"טחון של טבעול" במסננת ומזרימים מים להפשרה קלה (כ- 20 שניות). סוחטים מהמים ומניחים בצד. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל להזהבה. מוסיפים את הטחון ומטגנים תוך ערבוב מידי פעם למשך כ-3 דקות (חשוב שלא יתייבש) ומסירים מהאש.
מניחים בקערה את תערובת הבצל והטחון עם מחית תפוח האדמה. מוסיפים את רוטב הברביקיו, רוטב סויה, חמאת בוטנים, קורנפלור, שום כתוש, פירורי לחם ומלח ופלפל שחור. מערבבים ולשים מעט (כמו בצק).
יוצרים מהתערובת מיני בורגרים (מומלץ ליצור מהתערובת את כל ההמבורגרים ולהניח בצלחת לפני שמחממים את השמן). מחממים במחבת רחבה שמן (בגובה של כ- 1/2 ס"מ) ומניחים את ההמבורגרים. מטגנים להשחמה משני הצדדים ( 3-4 דקות מכל צד). מניחים על נייר סופג ומעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ- 20 דקות ומוציאים.

לקבבונים (כ- 25 קבבונים):

מטגנים בצל ו"טחון של טבעול" ומערבבים עם תפוח אדמה בדיוק כמו בהנחיות של המיני-המבורגרים.
מוסיפים חב' פטרוזיליה קצוצה, 1/3 חב' נענע (רק העלים), 4 כפות טחינה גולמית, 1.5 כפיות חמאת בוטנים, 3 כפות שטוחות קורנפלור, 4 כפות פירורי לחם, 4 כפיות שום כתוש, 4 כפות צנוברים (לא חובה) ומלח ופלפל שחור טחון.
מערבבים היטב ולשים כמו בצק. יוצרים קבבונים מהתערובת וממשיכים כמו במתכון המיני- המבורגים (מטגנים ואז אופים).

unnamed

4 comments

  1. סידרת לי את יום העצמאות! זה בדיוק מה שהייתי צריכה

  2. סוף סוף!
    אני צמחונית 7 שנים וחיפשתי מלא מתכונים טעימים להמבורגר צמחוני!!
    תודה תודה תודה

  3. מתאים גם למנגל במקום לטיגוו או אפיה?

כתיבת תגובה

על טל רום

טל רום
שפית של עיתון הבאר מאז הקמתו, צמחונית (ומכאן המדור הצמחוני שלנו). למדה ניהול מערכות בריאות ועובדת כיום בבית חולים לחיות שדמה. המתכון שהכי נהנתה להכין: עוגת דלעת.
Scroll To Top