/ מעורבות חברתית / סטודנטים למען גמלאים

סטודנטים למען גמלאים

היחידה למעורבות חברתית של אוניברסיטת בן גוריון פועלת בכל ימות השנה כדי לעזור לאנשים, מכל הסוגים, הגילים והמינים להתמודד עם הקשיים שהעולם הציב בפניהם. אחד הפרויקטים האחרונים שנוצר ביחידה הוא פרויקט "גמלאים מתנדבים".

אל הרפז, סטודנט לפסיכולוגיה-ניהול באוניברסיטת בן-גוריון, חיפש דרך יעילה ושונה לתרום לחברה. הוא הגה ובנה פרויקט ייחודי וכך, בעזרת היחידה למעורבות באוניברסיטה ומספר גורמים נוספים בעיר, יצר בשנה שעברה את פרויקט "גמלאים מתנדבים". במסגרת "גמלאים מתנדבים" מגיעים האזרחים הותיקים לסטודנטים שמרכזים את הפרויקט ואלו משבצים אותם בעמותות השונות בבאר שבע. זה אולי ישמע לכם לא קונבנציונאלי אבל האמת, הרעיון טומן בחובו יתרונות רבים והשפעתו החברתית ניכרת במספר היבטים – הן לגמלאים המתנדבים, שמעסיקים את עצמם ותורמים לזולת, הן לארגונים השונים, ששמחים לכל מתנדב שיכול להגיע ולסייע והן לאותם אנשים שזקוקים לסיוע וזוכים לקבל אותו מאנשים חמים ואדיבים, שבאמת רוצים ויכולים לעזור.

fצוות רכזי הפרויקט מסייע לגמלאים למצוא מסגרות התנדבות שמתאימות לכל אחד באופן אישי, בהתאם לרצונו הפרטי. אל מספר ש"מטרת הפרויקט היא לעודד גמלאים להתנדבות באיזה תחום שיחפצו – מילדים בגן, דרך בתי חולים, ועד סיוע לקשישים או לניצולי שואה". התאמת מסגרת ההתנדבות לכל גמלאי, תורמת להנאה שלהם מעיסוקם ולפיכך גם לטיב עשייתם, והיא משפיעה במידה רבה על תחושת הסיפוק והמימוש העצמי שחשים הגמלאים, תחושה שפעמים רבות ממלאת משהו שהיה חסר להם.

סיפורה של אחת מרכזות הפרויקט, אשר לקחה תחת חסותה גמלאית שחוותה קשיים מאז שיצאה לגמלאות, מעיד על כך יותר מכל. "אף על פי שיש לה הרבה מה לתת וגם זמן פנוי בשפע, המחשבה על התחלה במקום חדש העיקה עליה. היא העלתה מספר דרישות: לא מעוניינת לעבוד עם ילדים ונוער מפני שזה מזכיר לה את נכדיה אותם היא לא רואה מספיק; עבודה עם קשישים לא באה בחשבון, כי הם רק יזכירו לה את הזדקנותה שלה; לא עבודה משרדית ולא עם אנשים בעלי מוגבלויות או צרכים מיוחדים. הייתי אובדת עצות. לבסוף הצלחתי לשכנע אותה ללכת לשמוע לגבי התפקידים השונים בארגון יד-שרה, הריאיון נקבע, וכשהיא מלווה בי ובחששות רבים הגענו למקום… לאחר פגישה עם הרכז היא החליטה לתת לזה הזדמנות". מקום ההתנדבות אליו הגיעה אותה גמלאית, הפגיש אותה עם מגוון אנשים חדשים ומעניינים ונתן תוכן חדש ומשמעות לחייה, ועד היום היא אסירת תודה על כך.

איך זה עובד וכיצד אתם יכולים לעזור? במסגרת הפרויקט מנסים לגייס כמה שיותר גמלאים שרוצים ויכולים לתרום לחברה. עד היום גויסו כ-150 גמלאים בבאר שבע. הגיוס מתבצע על ידי חברי הפרויקט במקומות כמו התיאטרון, חוגים, קופות חולים ועוד. אך דרך לא פחות יעילה היא גיוס "מפה לאוזן" וכל אחד מכם יכול לעזור בכך. אם יש לכם גמלאים באזור מגוריכם, שכנים, או שאתם מכירים גמלאים במסגרות מסוימות, ספרו להם על האפשרות והפנו אותם לרכזי הפרויקט. "זו מצווה שלוקחת 5 דקות, והתגמול שלה למתנדב, שחווה את הסיפוק אולי הגדול ביותר, ולחברה – שמקבלת 300 שעות של אדם עם ניסיון מדי שנה, גדול".

בשלב זה של חיינו קשה למצוא זמן לעיסוקים אחרים, וגם אם אנחנו מאוד רוצים לעזור, אילוצי הזמן לא תמיד מאפשרים. פרויקט הגמלאים מאפשר לכולנו לעזור, מבלי שזה ידרוש מאיתנו הרבה, והמשמעות של עזרתנו היא בעלת חשיבות גדולה. מלבד הגמלאים, הארגונים והנזקקים לסיוע שירוויחו מעזרתכם, גם אתם תחושו סיפוק רב, ומי יודע, אולי אותה ריקנות שתמלאו אצלם, באותו זמן תמלא גם משהו אצלכם.

פרויקט "גמלאים מתנדבים" זקוק בדחיפות לסטודנטים שיכולים לעבוד בתקופת הבחינות כ-12 שעות שבועיות. לבירורים והצטרפות לפרויקט בשנה הבאה, ניתן לפנות לאל בטלפון 050-7101017 או במייל al71010@gmail.com

כתיבת תגובה

על שלי רום

שלי רום
Scroll To Top