האמריקאים מתים על זה, אוכלי הבשר עטים על זה ועכשיו גם הצמחונים יכולים ליהנות מזה. המתכון הפשוט למאכל שאחריו אף אחד לא נשאר נקי.
מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את הפטריות ולאחר
כדקה את הטחון מן הצומח.
לאחר טיגון של מספר דקות מוסיפים את הרוטב וממשיכים לטגן.
מוסיפים את הגבינה הצהובה עד להמסה.
שמים את העגבנייה והחסה על הלחמניות, יוצקים עליהן את
תכולת המחבת. בתאבון!
רכיבים (לשתי מנות):
200 גר' טחון מן הצומח של טבעול
1 בצל חתוך לריבועים
1 עגבנייה
4-5 פטריות (לא חובה) פרוסות
2 לחמניות גדולות
גבינה צהובה (מומלץ)
רוטב:
2 כפות רכז עגבניות
3/4 כוס צ'ילי מתוק
1 כף דבש
2-3 שיני שום כתוש
כפית חרדל דיז'ון
2 כפות מיונז
1 כף סויה סויה
מחממים מחבת עבה עם שמן על להבה בינונית-גבוהה, מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את הפטריות ולאחר כדקה את הטחון מן הצומח.
לאחר טיגון של מספר דקות מוסיפים את הרוטב (שעורבב מראש בנפרד) וממשיכים לטגן מספר דקות.
במקביל – מכניסים את הלחמניות לטוסטר לאחר שפרסנו אותן.
רגע לפני שמורידים את הסלופי מהמחבת מוסיפים את הגבינה הצהובה עד להמסה.
מניחים את העגבנייה והחסה על הלחמניות ושופכים מעליהן את תכולת המחבת.
החברים עפו על המנה שהכנתם לארוחת שישי? יש לכם מתכון שאתם חייבים לשתף? שלחו לנו ואולי הוא יתפרסם ב"באר".
שלום !!!!!