/ מתכונים / סלטים ומנות פתיחה / סלט בורגול, סלק וברוקולי

סלט בורגול, סלק וברוקולי

אם אתם מאלה שאוהבים להגיש מנות לא רק טעימות, אלא גם מרשימות – זה המתכון בשבילכם. בלי הרבה עבודה ורכיבים על השולחן שלכם יישב סלט בו כל הירקות הרגילים יהפכו לסגולים. לא תנסו?

משרים את הבורגול במים למשך כ- 45 דקות. אופים את הסלקים כ- 30 דקות, עד לריכוך קל, וחותכים אותם לקוביות קטנות.

משרים את הבורגול במים למשך כ- 45 דקות. אופים את הסלקים כ- 30 דקות, עד לריכוך קל, וחותכים אותם לקוביות קטנות.

מפרקים את הברוקולי לפרחים, מרתיחים, ומניחים אותם בקערה עם הבורגול וקוביות

מפרקים את הברוקולי לפרחים, מרתיחים, ומניחים אותם בקערה עם הבורגול וקוביות

מוסיפים את כל יתר הרכיבים ומערבבים. בתיאבון(:

מוסיפים את כל יתר הרכיבים ומערבבים. בתיאבון(:

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של עיתון 'הבאר' ותישארו מעודכנים 

רכיבים:
1.5 כוסות בורגול דק (גרישה)
2 סלקים בינוניים
1 ראש ברוקולי קטן
צרור פטרוזיליה קצוצה
20 עלי נענע קצוצים
1 כוס עלי בזיליקום קצוצים
מיץ מלימון קטן
1/4 כוס שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס

הכנה:

משרים את הבורגול במים למשך כ- 45 דקות. מסננים ו"סוחטים" את הבורגול מנוזלים.

עוטפים את הסלקים בנייר אלומיניום (כל אחד לחוד) ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות למשך כ- 30 דקות, עד לריכוך קל. מוציאים מהתנור, , מצננים ומקלפים. חותכים את הסלקים לקוביות קטנות.

מפרקים את הברוקולי לפרחים וחותכים כך שיישאר גבעול באורך כ- 2 ס"מ. מרתיחים בסיר מים עם מלח. מוסיפים את פרחי הברוקולי ומבשלים למשך כ- 3 דקות לריכוך קל. מסירים מהאש ומעבירים מיד לקערה עם מים קרים.

הרכבת המנה: מניחים בקערה את הבורגול עם קוביות הסלק ופרחי הברוקולי. מוסיפים את כל יתר הרכיבים ומערבבים.

החברים עפו על המנה שהכנתם לארוחת שישי? יש לכם מתכון שאתם חייבים לשתף? שלחו לנו ואולי הוא יתפרסם ב"באר".

כתיבת תגובה

על טל רום

טל רום
שפית של עיתון הבאר מאז הקמתו, צמחונית (ומכאן המדור הצמחוני שלנו). למדה ניהול מערכות בריאות ועובדת כיום בבית חולים לחיות שדמה. המתכון שהכי נהנתה להכין: עוגת דלעת.
Scroll To Top