/ מתכונים / חגים / עוגת אגסים ומייפל לראש השנה

עוגת אגסים ומייפל לראש השנה

 

אילו מאכלים מיוחדים נכין בראש השנה הזה? עוד פעם עוגת דבש? שוב עוגת תפוחים? השנה החלטנו להביא לכם מתכון קצת דומה אבל שונה – לפניכם מתכון לעוגת אגסים ומייפל טעימה לראש השנה.

 


טורפים בקערה את 2 סוגי הסוכר, ביצים, חמאה מומסת, יוגורט, תמצית הווניל,
סירופ מייפל ומיץ הלימון עד שהתערובת אחידה ומעט תפוחה. מוסיפים את הקמח ומערבבים.

 


מוסיפים את האגסים ו- 3/4 כוס פקאן סיני שבור גס ומערבבים בעדינות.

 


מפזרים בתחתית התבנית המשומנת את הפקאן הסיני ושופכים מעל את התערובת.

 


אופים במשך כ- 45 דקות, עד שהעוגה זהובה. מוציאים מהתנור
ושופכים מעל העוגה את סירופ המייפל. מצננים לטמפרטורת החדר.
בתאבון(:

 

רכיבים:
1/4 כוס סוכר חום בהיר (דמררה)
1/4 כוס סוכר לבן
2 ביצים בינוניות, בטמפ' החדר
125 גרם חמאה מומסת
4 כפות יוגורט
1/2 כפית תמצית וניל
1 כף מיץ מלימון
¾1  כוסות קמח תופח
5-6 אגסים, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
1  כוס אגוזי פקאן סיני (פקאן מסוכר)
1/2 כוס סירופ מייפל+ 1 כף
*מתאים לתבנית קוגלהוף או אינגליש קייק.

הכנה:
טורפים בקערה את 2 סוגי הסוכר, ביצים, חמאה מומסת, יוגורט, תמצית הווניל, כף סירופ מייפל ומיץ הלימון עד שהתערובת אחידה ומעט תפוחה. מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד שהקמח נטמע בתערובת.
מוסיפים את האגסים ו- 3/4 כוס פקאן סיני שבור גס (משאירים 1/4 כוס של פקאנים שלמים בצד) ומערבבים בעדינות לפיזור אחיד.
במידה ומשתמשים בתבנית אינגליש קייק- מעבירים את התערובת לתבנית משומנת בחמאה ומפזרים מעל את הפקאן הסיני ששמרנו בצד. במידה ומשתמשים בתבנית קוגלהוף- מפזרים בתחתית התבנית המשומנת את הפקאן הסיני ושופכים מעל את התערובת. אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות למשך כ- 45 דקות, עד שהעוגה זהובה וקיסם שנועצים במרכז יוצא עם פירורים לחים.
מוציאים מהתנור, דוקרים את העוגה בכמה מקומות עם קיסם ושופכים מעל העוגה את סירופ המייפל (1/2 כוס) כשהיא עדיין חמה. מצננים לטמפרטורת החדר (בתבנית קוגלהוף הופכים את העוגה על צלחת לאחר שהצטננה).
גיוונים:
* אפשר להחליף את הפקאן הסיני בפקאן רגיל, באגוזי מלך, מקדמיה וכד'.
*אפשר להחליף את האגסים בתפוחים, אפרסקים או שילוב של כמה פירות בהתאם לעונה.
*מומלץ להשתמש בסירופ מייפל אמיתי אבל אפשר להשתמש במייפל המוכר, רק יש לקחת בחשבון שהוא מתוק יותר ולהפחית מעט את כמות הסוכר.

כתיבת תגובה

על טל רום

טל רום
שפית של עיתון הבאר מאז הקמתו, צמחונית (ומכאן המדור הצמחוני שלנו). למדה ניהול מערכות בריאות ועובדת כיום בבית חולים לחיות שדמה. המתכון שהכי נהנתה להכין: עוגת דלעת.
Scroll To Top