אילו מאכלים מיוחדים נכין בראש השנה הזה? עוד פעם עוגת דבש? שוב עוגת תפוחים? השנה החלטנו להביא לכם מתכון קצת דומה אבל שונה – לפניכם מתכון לעוגת אגסים ומייפל טעימה לראש השנה.
טורפים בקערה את 2 סוגי הסוכר, ביצים, חמאה מומסת, יוגורט, תמצית הווניל,
סירופ מייפל ומיץ הלימון עד שהתערובת אחידה ומעט תפוחה. מוסיפים את הקמח ומערבבים.
מוסיפים את האגסים ו- 3/4 כוס פקאן סיני שבור גס ומערבבים בעדינות.
מפזרים בתחתית התבנית המשומנת את הפקאן הסיני ושופכים מעל את התערובת.
אופים במשך כ- 45 דקות, עד שהעוגה זהובה. מוציאים מהתנור
ושופכים מעל העוגה את סירופ המייפל. מצננים לטמפרטורת החדר.
בתאבון(:
רכיבים:
1/4 כוס סוכר חום בהיר (דמררה)
1/4 כוס סוכר לבן
2 ביצים בינוניות, בטמפ' החדר
125 גרם חמאה מומסת
4 כפות יוגורט
1/2 כפית תמצית וניל
1 כף מיץ מלימון
¾1 כוסות קמח תופח
5-6 אגסים, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
1 כוס אגוזי פקאן סיני (פקאן מסוכר)
1/2 כוס סירופ מייפל+ 1 כף
*מתאים לתבנית קוגלהוף או אינגליש קייק.
הכנה:
טורפים בקערה את 2 סוגי הסוכר, ביצים, חמאה מומסת, יוגורט, תמצית הווניל, כף סירופ מייפל ומיץ הלימון עד שהתערובת אחידה ומעט תפוחה. מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד שהקמח נטמע בתערובת.
מוסיפים את האגסים ו- 3/4 כוס פקאן סיני שבור גס (משאירים 1/4 כוס של פקאנים שלמים בצד) ומערבבים בעדינות לפיזור אחיד.
במידה ומשתמשים בתבנית אינגליש קייק- מעבירים את התערובת לתבנית משומנת בחמאה ומפזרים מעל את הפקאן הסיני ששמרנו בצד. במידה ומשתמשים בתבנית קוגלהוף- מפזרים בתחתית התבנית המשומנת את הפקאן הסיני ושופכים מעל את התערובת. אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות למשך כ- 45 דקות, עד שהעוגה זהובה וקיסם שנועצים במרכז יוצא עם פירורים לחים.
מוציאים מהתנור, דוקרים את העוגה בכמה מקומות עם קיסם ושופכים מעל העוגה את סירופ המייפל (1/2 כוס) כשהיא עדיין חמה. מצננים לטמפרטורת החדר (בתבנית קוגלהוף הופכים את העוגה על צלחת לאחר שהצטננה).
גיוונים:
* אפשר להחליף את הפקאן הסיני בפקאן רגיל, באגוזי מלך, מקדמיה וכד'.
*אפשר להחליף את האגסים בתפוחים, אפרסקים או שילוב של כמה פירות בהתאם לעונה.
*מומלץ להשתמש בסירופ מייפל אמיתי אבל אפשר להשתמש במייפל המוכר, רק יש לקחת בחשבון שהוא מתוק יותר ולהפחית מעט את כמות הסוכר.