/ מתכונים / קינוחים / עוגת אפרסקים בפודינג

עוגת אפרסקים בפודינג

 

רוצים להכין קינוח לארוחת שישי? יש לחבר/ה יום הולדת ואתם מעוניינים להפתיע אותם עם עוגה טעימה? עוגת אפרסקים עם קרם וניל – חמש דקות של עשייה, סיום ארוחה בהנאה.

ניסיתי לחשוב על מתכון לקינוח שמתאים לסטודנטים, וכידוע – רוב הסטודנטים מעדיפים להכין מאכלים שלא דורשים הרבה עבודה. בדרך כלל קינוחים לא עונים להגדרה זו אבל הפעם מצאתי אחד שכן. עוגת האפרסקים שלפניכם תשמש אחלה הפתעה במינימום השקעה!

 


בקערה גדולה מערבבים היטב את כל הרכיבים .
 
 


2 מיכלי שמנת מתוקה.

 


100 גרם אבקת סוכר.

 


ביצה ושני חלמונים.

 


מסננים את האפרסקים מהנוזלים ומטביעים אותם חלקית בבלילה.

 


מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ- 45 דקות.

 


מצננים לפני ההגשה. אפשר לפזר מעל אבקת סוכר.

 


רכיבים:
2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה (רצוי 32% או 38% שומן)
1 מיכל (200 גרם) שמנת חמוצה 15% שומן
1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל
1/3 כוס קמח תופח
100 גרם אבקת סוכר
1 ביצה
2 חלמונים
1 קופסת שימורי אפרסקים בסירופ

אופן ההכנה:
בקערה גדולה מערבבים היטב את כל הרכיבים מלבד האפרסקים.
מעבירים לתבנית משומנת קלות.
מסננים את האפרסקים מהנוזלים ומטביעים אותם חלקית בתוך בלילת הפודינג עם הכיפה כלפי מעלה.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ- 45 דקות, עד להזהבה.
מצננים לפני ההגשה. אפשר לפזר מעל אבקת סוכר.

הערות:
• מומלץ לנפות במסננת את אבקת הסוכר, הקמח והאינסטנט פודינג לפני ההוספה בשביל למנוע גושים.
• העוגה טעימה מאוד גם כשהיא חמה, אבל עד שהיא לא תתקרר היא לא תתגבש, מה שיקשה על חיתוך סימטרי. אפשר גם לאכול אותה ישר מהתבנית עם כפית ואז לא צריך להמתין לצינון (:
• את האפרסקים המשומרים אפשר להמיר בשימורי משמשים או שזיפים וכמובן בכל אחד מהפירות האלה כשהם טריים בעונה. גם תאנים, נקטרינות או דובדבנים מגולענים ישתלבו מצוין.

אם גם לכם יש משהו לספר, לכתוב ולשתף, שלחו לנו ואולי כתבתכם תתפרסם בבאר.

כתיבת תגובה

על טל רום

טל רום
שפית של עיתון הבאר מאז הקמתו, צמחונית (ומכאן המדור הצמחוני שלנו). למדה ניהול מערכות בריאות ועובדת כיום בבית חולים לחיות שדמה. המתכון שהכי נהנתה להכין: עוגת דלעת.
Scroll To Top