/ מתכונים / חגים / עוגת גבינה אפויה קלאסית

עוגת גבינה אפויה קלאסית

 

נכון ששבועות כבר מאחורינו, אבל זה לא אומר שנתנזר מעוגות גבינה כל השנה, במיוחד כשמדובר בעוגת גבינה קלאסית שניתן להכין ממצרכים שיש בכל בית.

 


מקציפים במיקסר את החלבונים עד שמתחיל להיווצר קצף.
מוסיפים בהדרגה 1/3 כוס סוכר עד לקבלת קצף לבן ויציב.

 


מניחים בקערה את כל חומרי תערובת הגבינה ומערבבים היטב.

 


מוסיפים בהדרגה את קצף הביצים לתערובת הגבינה ומערבבים עד לאיחוד.

 


מערבבים את כל חומרי הבצק יחד ומשטחים בתבנית אפייה משומנת.
שופכים את המלית על הבצק ואופים כשעה בתנור שחומם מראש.

 


מגישים בטמפרטורת החדר או קר. בתאבון(:

 

לבסיס:
100 גרם חמאה רכה
1 ביצה
1/3 כוס סוכר
1.5 כוסות קמח תופח
לתערובת הגבינה:
500 גרם גבינה לבנה 9% ומעלה
1/2 כוס סוכר
1 כפית סוכר וניל
1 ביצה שלמה
3 חלמונים
1 כוס חלב
2 כפות קמח תופח
לקצף:
1/3 כוס סוכר
3 חלבונים

הכנה:
לבצק: מערבבים את כל חומרי הבצק יחד. משמנים תבנית אפייה בחמאה ומשטחים את הבצק בתבנית (יוצרים שוליים בגובה כ- 2 ס"מ).
לקצף: מקציפים במיקסר את 3 החלבונים עד שמתחיל להיווצר קצף. מוסיפים לאט ובהדרגה, תוך כדי הקצפה, 1/3 כוס סוכר עד לקבלת קצף לבן ויציב. שומרים בצד.
לתערובת הגבינה: מניחים בקערה את כל חומרי המלית ומערבבים היטב (אפשר במטרפה או במיקסר על מהירות נמוכה). מוסיפים בהדרגה את קצף הביצים לתערובת הגבינה ומערבבים בתנועות עדינות ("מקפלים") עד לאיחוד התערובות. שופכים את המלית על הבצק ואופים כשעה בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות, עד להזהבה של העוגה וכאשר דוקרים את העוגה עם קיסם הוא יוצא לח. מגישים בטמפרטורת החדר או קר.

כתיבת תגובה

על טל רום

טל רום
שפית של עיתון הבאר מאז הקמתו, צמחונית (ומכאן המדור הצמחוני שלנו). למדה ניהול מערכות בריאות ועובדת כיום בבית חולים לחיות שדמה. המתכון שהכי נהנתה להכין: עוגת דלעת.
Scroll To Top