/ מתכונים / פשטידות ומאפים / פשטידת כרובית וגבינות לשבועות

פשטידת כרובית וגבינות לשבועות

חג הגבינות שוב מגיע, וכמו בכל שנה תוכלו למצוא אצלנו את מיטב המתכונים ש"יגבנו" לכם את ערב החג. הפעם נפתח אותו בפשטידת גבינות מקורית ומלהיבה.

 

מטגנים את הבצלים להזהבה כ-5 דקות, תוך ערבוב מידי פעם. מוסיפים את השום, ואת עלי המנגולד ומקפיצים עד שהמנגולד מתרכך. מתבלים במלח ובפלפל, מערבבים ומסירים מהאש.

מטגנים את הבצלים להזהבה, מוסיפים את השום, ואת עלי המנגולד ומקפיצים עד שהמנגולד מתרכך. מתבלים במלח ובפלפל, מערבבים ומסירים מהאש.

 

מבשלים את פרחי הכרובית. מניחים בקערה את תערובת הבצל והמנגולד עם הכרובית. מוסיפים את כל יתר המרכיבים, מתבלים בעדינות ומערבבים.

מבשלים את פרחי הכרובית. מניחים בקערה את תערובת הבצל והמנגולד עם הכרובית. מוסיפים את כל יתר המרכיבים, מתבלים בעדינות ומערבבים.

 

מניחים את התערובת בתבנית ומכניסים לתנור  למשך 50-60 דקות, עד שהפשטידה זהובה ויציבה.

מניחים את התערובת בתבנית ומכניסים לתנור למשך 50-60 דקות, עד שהפשטידה זהובה ויציבה. בתיאבון(:

 

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של עיתון 'הבאר' ותישארו מעודכנים 

רכיבים:
75 גרם חמאה
1 כף שמן זית
8 בצלי שאלוט קצוצים או 2 בצלים רגילים בינוניים קצוצים
2 שיני שום כתוש
חופן עלי מנגולד חתוכים גס (העלים בלבד- ללא החלק הלבן)
1 ראש כרובית בינונית, שטופה היטב ומופרדת לפרחים
1 גביע קוטג' 9% שומן
2 גביעים (200 גרם) שמנת חמוצה
קוביה בינונית (כ- 100 גרם) גבינת פטה מפוררת במזלג
1 גליל גבינת עיזים (פרומעז, גד-עז וכד'), פרוס לרוחב וחתוך לרבעים
3/4 כוס שקדים פרוסים (לבנים)
4 ביצים טרופות
4 כפות פירורי לחם
קורט אגוז מוסקט טחון (לא חובה)
מלח, פלפל שחור

הכנה:

ממיסים במחבת את החמאה ושמן הזית על להבה בינונית. מוסיפים את בצלי השאלוט ומטגנים להזהבה כ-5 דקות, תוך ערבוב מידי פעם. מוסיפים את השום ומערבבים. מוסיפים את עלי המנגולד ומקפיצים כ-7 דקות עד שהמנגולד מתרכך. מתבלים במלח ובפלפל, מערבבים ומסירים מהאש. מצננים מעט.

במקביל, מביאים סיר עם מים ומלח לרתיחה. מוסיפים את פרחי הכרובית ומבשלים ברתיחה כ- 8 דקות, עד שהכרובית מתרככת אך עדיין לא מתפוררת. מסננים ומצננים מעט.

מניחים בקערה את תערובת הבצל והמנגולד עם הכרובית. מוסיפים את כל יתר המרכיבים, מתבלים בעדינות (הגבינות גם נותנות מליחות) ומערבבים.

מניחים את התערובת בתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 50-60 דקות, עד שהפשטידה זהובה ויציבה.

 

החברים אומרים שאתם חייבים ללכת למאסטר שף? יש לכם מתכון שאתם חייבים לשתף? שלחו לנו ואולי הוא יתפרסם ב"באר".

 

One comment

  1. זה לא טבעוני אז מה זה שווה

כתיבת תגובה

על טל רום

טל רום
שפית של עיתון הבאר מאז הקמתו, צמחונית (ומכאן המדור הצמחוני שלנו). למדה ניהול מערכות בריאות ועובדת כיום בבית חולים לחיות שדמה. המתכון שהכי נהנתה להכין: עוגת דלעת.
Scroll To Top