/ מעורבות חברתית / "צו שמונה אזרחי": סטודנטים בב"ש – כך תירתמו למאמץ המשותף

"צו שמונה אזרחי": סטודנטים בב"ש – כך תירתמו למאמץ המשותף

למרות הדיבורים על הפסקת אש, העבודה עדיין נמשכת. מהפעלת קייטנה לילדי עובדי "סורוקה" ועד הסברה ברשתות החברתיות- מבצע "צוק איתן" ושגרת החירום מזמנים אפשרויות התנדבות רבות לסטודנטים בבאר שבע, הנתונה בעצמה תחת מתקפת טילים. ריכזנו עבורכם כמה דרכים להירתם למאמץ המשותף.

אם לא התגייסתם לשירות מילואים במסגרת מבצע "צוק איתן", ואתם מעוניינים בכל זאת לתרום את חלקכם בשעת חירום זו- יש יותר מדרך אחת לעשות זאת. נכון לכתיבת שורות אלו, טרם הוחזרו קייטנות העירייה לפעילותן ויש צורך במתנדבים להפעלת ילדים ולמשימות רבות אחרות.

סטודנטים מהפקולטה למדעי הבריאות בפעילות התנדבותית עם ילדים בבית החולים סורוקה בבאר שבע. התמונה באדיבות אסר"ן

סטודנטים מהפקולטה למדעי הבריאות בפעילות התנדבותית עם ילדים בבית החולים סורוקה בבאר שבע. התמונה באדיבות אסר"ן

אז בין אם ניצלתם את ביטול המבחנים כדי לנוח אצל ההורים, ובין אם בחרתם להישאר בבאר שבע ולבקר תכופות בחדר המדרגות- הנה כמה דרכים להתנדב ולעזור:

ארגון "לב אחד" בבאר שבע

בגדול: ארגון המסייע לאזרחים במצבי חירום לאומיים.

בעודנו מדברים: חמ"ל "לב אחד" התמקם בקמפוס טוביהו של אוניברסיטת בן גוריון, שם מתרכזים המתנדבים- חלקם סטודנטים ורבים מהם בוגרי מכינות קדם-צבאיות מרחבי הארץ.

סוג הפעילות: בעיקר הפעלת ילדים של עובדים חיוניים בעיר- עובדי עירייה, מי שבע, ביטוח לאומי ועוד. הפעילות מתרכזת בכ-11 מוקדים ברחבי ב"ש, בשיתוף העירייה.

מדווחים מהשטח: דן בלום, סטודנט לפסיכולוגיה וביולוגיה ורכז "לב אחד" בב"ש בימים אלו, מספר שהארגון ישמח לסיוע במיוחד מסטודנטים שכן הם "מגיעים כבר עם בגרות מסוימת… "מבחינתנו יש ממש ערך עליון להשאיר פה סטודנטים, לעזור להם להרגיש שהם עושים משהו בתקופה כזאת מלחיצה".

צרו קשר: 054-7734446 דן, blumda@post.bgu.ac.il .

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של עיתון 'הבאר' ותישארו מעודכנים 

תוכנית "הדירות הפתוחות"

בגדול: תוכנית של המחלקה למעורבות חברתית באוניברסיטת בן גוריון, במסגרתה גרים סטודנטים בשכונות בעיר, משתלבים ופועלים בקרב הקהילה.

בעודנו מדברים: תכנית "הדירות הפתוחות" מפעילה חמ"לים בשכונה ג' ובשכונה ד' להפניית מתנדבים למשימות על פי צרכים שעולים מהשטח, בשיתוף אגודת הסטודנטים של האוניברסיטה ואגף המתנדבים בעיריית באר שבע.

סוג הפעילות: בימי חירום אלו, ניתן להתנדב בשלושה תחומים עיקריים- הפעלת ילדי העיר במקלטים ומרכזי קליטה; ביקורים בבתי קשישים או בעלי מוגבלויות; במקרים מעטים- השמשת מקלטים.

מדווחים מהשטח: שני טויטו, סטודנטית לעבודה סוציאלית באוניברסיטת בן גוריון ורכזת שכונה ג' קלישר ב"דירות הפתוחות" מספרת: "זה מערך שמתחילת השנה כבר עבדו עליו… ועכשיו כשהגיע זמן חירום הוצאנו את זה לפועל".

צרו קשר: דף הפייסבוק- חמ"ל מתנדבים שכונה ג' באר שבע.

מערך החירום של אסר"ן

בגדול: אסר"ן- אגודת הסטודנטים של הפקולטה למדעי הבריאות באוניברסיטת בן גוריון, מרכזת פעילות התנדבותית בשעת חירום בשיתוף מול בית החולים "סורוקה".

בעודנו מדברים: מדי יום מתעדכן מסמך גוגל של אסר"ן באפשרויות התנדבות בזמנים גמישים, אליהן משתבצים סטודנטים מהפקולטה ומתנדבים אחרים.

סוג הפעילות: בעיקר הפעלת קייטנות לילדי הצוות הרפואי של בית חולים "סורוקה".

מדווחים מהשטח: שי קרופפלד, סטודנט לרפואה באוניברסיטת בן גוריון ורכז הסברה באסר"ן, מספר שנוסף על סטודנטים בפקולטה: "נשמח לעוד מתנדבים… עיקר העזרה שאנחנו צריכים זה בקייטנות האלה באמת, כי החבר'ה שלנו… (התנדבו – מ"א) כבר כמעט שבוע".

צרו קשר: להרשמה להתנדבות לחצו כאן. לפרטים נוספים: שי, asran.hasbara@gmail.com .

הסברה ישראלית ברשתות החברתיות: חמ"ל הסברה "צוק איתן" – בן גוריון

בגדול: ניתן לסייע גם מבית ההורים- בדומה להתארגנויות סטודנטיאליות אחרות, גם באוניברסיטת בן גוריון הורמה הכפפה ליצירת דף פייסבוק מרוכז לפעילות הסברתית ברשתות החברתיות.

בעודנו מדברים: כ- 350 אנשים, ביניהם סטודנטים רבים מהאוניברסיטה, הצטרפו לדף. מטרתו: להגביר את המודעות לצד הישראלי, שכרגע אינו משתקף בתקשורת הבינלאומית בצורה מאוזנת.

סוג הפעילות: שיתוף חומרי הסברה, ודיווח להנהלת פייסבוק על פוסטים אנטי-ישראליים שקריים במטרה להסירם. ניתן גם לשלוח תיאור חוויות אישיות מהחיים בבאר שבע בימים אלו.

מדווחים מהשטח: שחר לירן חנן, סטודנטית לפסיכולוגיה וחינוך באוניברסיטה ומייסדת הדף, מספרת: "הדגש בפעילות שאני מנסה להוביל זה מתוך החוויות שלנו כתושבי הדרום". לאחרונה הופנו אליה רעיונות נוספים, והיא מדגישה: "אנחנו פתוחים לכל יוזמה אפשרית".

צרו קשר: קבוצת הפייסבוק חמ"ל הסברה צוק איתן – בן גוריון

 

יוזמות רבות נוספות כמו איסוף מוצרים לחיילים או סיוע לאוכלוסיות בערים אחרות, זקוקות לכם בימים אלו. ניתן להתעדכן ביוזמות נוספות בתגובות שבתחתית העמוד. מי שמרגיש צורך לתת מעצמו לטובת המאמץ הלאומי, יימצא בכל אלה מענה. כפי שהעיד באוזנינו אורי פרידלנד, סטודנט באוניברסיטה המתנדב ב"לב אחד": "אני עושה את זה מתוך ציונות בלבד", והוסיף: "לצערי, לא קראו לי לצו שמונה במילואים… אז זה צו 8 אזרחי".

 

מכירים ארגונים/ יוזמות נוספות שזקוקים לסיוע ולמתנדבים? כתבו לנו ל- beernews@walla.com

One comment

  1. נועה, תושבת באר שבע

    כל הכבוד למתנדבים. לא רק סטודנטים אבל הרוב. מראים שבשעת חירום לא זונחים את הבית גם אם זה לא עיר הולדתכם. מעריכים את זה.

כתיבת תגובה

על מיכל אהרוני

כתבה בעיתון "הבאר" מספטמבר 2012, ולמגירה מאז ומתמיד. סיימה לימודיה באוניברסיטת בן גוריון. ילידת חורף אבל בחורה של קיץ, מכורה למסטיקים, ערוץ הכנסת, אנשים חדשים ונסיעות ארוכות בתחבורה ציבורית.
Scroll To Top