ערב פסח מתקרב אלינו בצעדי ענק. אם עדיין לא החלטתם מה לשים על השולחן, או שסתם בא לכם לצרף תוספת מיוחדת וטעימה, הבאנו לכם אחלה של מנה. מתכון כשר לפסח.

שמים בקערה את הקינואה, ומוסיפים את תכולת המחבת. מערבבים היטב. מגישים חם או בטמפרטורת החדר. בתיאבון(:
• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של עיתון 'הבאר' ותישארו מעודכנים
רכיבים:
1.5 כוסות קינואה (אדומה/לבנה או שילוב)
2 כוסות מים רותחים (לבישול הקינואה)
500 גרם(בערך) דלעת חתוכה לקוביות בינוניות
2 סלסלות פטריות שמפניון (ללא הרגל) חתוכות לרבעים
2 שיני שום כתוש
3 כפות עלי אורגנו טריים (אפשר להמיר בעלי זעתר או בעלי טימין)
כוס גרעיני דלעת
כ- 100 גרם עלי תרד
2 כפות רוטב סויה
מלח, פלפל שחור גרוס
שמן זית
הכנה:
מניחים את הקינואה ואת המים בסיר, מוסיפים 1/2 כפית מלח, מכסים ומבשלים למשך 15-20 דקות על להבה בינונית, עד לספיגת הנוזלים. מסירים מהאש ומשאירים מכוסה למשך 5 דקות. מצננים.
מחממים על להבה בינונית מעט שמן זית במחבת, מטגנים את קוביות הדלעת עד להזהבה (כ- 8 דקות), מסירים מהאש ומעבירים לקערה.
באותה מחבת מקפיצים קלות את הפטריות (מוסיפים עוד שמן במידת הצורך) למשך כ- 2 דקות, מוסיפים את השום, גרעיני הדלעת, האורגנו המלח והפלפל השחור. מקפיצים כדקה נוספת ומוסיפים את קוביות הדלעת, מערבבים ומוסיפים את התרד והסויה, מערבבים ומקפיצים כדקה- שתיים (עלי התרד צריכים להישאר בצבע ירוק עז) . מסירים מהאש.
שמים בקערה את הקינואה, ומוסיפים את תכולת המחבת. מערבבים היטב. מומלץ לתת לתבשיל לעמוד מעט לפני ההגשה כדי לספוג טעמים אבל אפשר להגיש גם מיד כשמסיימים להכין.
מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
אופציות לגיוון- אפשר להחליף את הפטריות או הדלעת בקישואים, בפלפלים קלויים, בקוביות חצילים מטוגנות או בכל ירק שאוהבים.
אם גם לכם יש משהו לספר, לכתוב ולשתף, שלחו לנו ואולי כתבתכם תתפרסם בבאר.